Julecheesecake

Det er 2 søndag i advent derfor har jeg opskriften på en lækker julecheesecake, med vaniljekransebund, pebermynte ostemasse og chokolade ganache.

Personer: 12

Sværhedsgrad: medium


Ingredienser

Vaniljekransebund

  • 250 g vaniljekranse
  • 75 g smør

Pebermynte ostemasse

  • 400 g flødeost
  • 50 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 1 dl piskefølde
  • 0,5 dl piskefløde
  • 10 dråber pebermynte ekstrakt
  • 25 g knust pebermyntestang

Chokolade ganache

  • 300 g chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Instruktioner

Vaniljekransebund

  • Knus vaniljekransene i hånden eller med en food processer
  • Smelt smøret
  • Bland smøret i vaniljekransene, det skal gerne være en fedtet masse
  • Hæld massen i en springform med bagepapir i bunden, og mas det ud så bunden hænger sammen
  • Sæt bunden på køl

Pebermynte ostemasse

  • Bland flødeost og sukker kort
  • Sæt husblassen i blød i koldt vand
  • Varm den mindre del af piskefløden og pebermynte ekstrakt op til lidt under kogepunkt
  • Tag fløden af varmen og lad den køle en smule af
  • Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme fløde
  • Pisk den større mænge af fløde, så den kan holde formen uden at være pisket så meget som man normalt ville (den skal holde formen, men samtidig være flydende)
  • Bland den varme fløde i flødeosten over flere omgange, så det ikke går hen og skiller
  • Vend piskefløde og knust pebermyntestang i ostemassen over 3 omgange for ikke at slå luften ud af massen.
  • Hæld det over den afkølede bund, og sæt det på køl i min 3-4 timer eller på frys i min 1 time

Chokolade ganache

  • Varm fløden op til lidt under kogepunkt
  • Hak chokoladen fint, for at den smelter lettere
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i 1 min, før massen røres ensartet
  • Hæld chokolade ganachen over den afkølede og satte kage, før det helt ud til kanten og evt. ud over for en sej dryp effect.