Brunkager

Brunkager

12 December, hvilket betyder at der kun er 12 dage til jul. Til at fejre det kommer en opskrift på min absolut ynglingssmåkage brunkager. Blandingen af farin, smør, mørk sirup og julekrydderier træder tydeligt igennem og smager så himmelsk, at du ikke kan nøjes med at lave en enkelt potion.

Antal: 100

Sværhedsgrad: mellem


Ingredienser

  • 600 g hvedemel
  • 250 g brun farin
  • 250 g smør
  • 125 g mærk sirup
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk natron
  • lidt vand

Instruktioner

  • Smelt farin, smør, sirup over svag varme, det er vigtigt at det ikke koger
  • Tilsæt kanel
  • Opløs natron i lidt vand og tilføj det til den varme masse
  • Tag det af varmen og hæld det i en skål
  • Tilsæt hvedemel og rør til dejen er ensartet
  • Del dejen i 4 ruller og sæt dem på køl natten over
  • Skær dem i ent tykkelse på 0,2-0,3 cm
  • Bag dem i en 180 grader varm ovn i omkring 10 min.