Jeg har i noget tid ville have en tærteform med løs bund. Mine forældre har en masse tærteformer, men da bunden sider fast syntes jeg ikke den har de egenskaber som jeg går efter når jeg laver dessert og kager.

Jeg tog mig derfor sammen og gik ud og købte en tærteform som har en løs bund. Da jeg syntes sommeren er en glimrende mulighed til at lave massere af tærter.

Da det stadig var tideligt på sommeren besluttede jeg at frugttærterne måtte vente og lavede istedet denne tærte med karamel og chokolade ganache. Selvom jeg egentlig bare brugte opskriften som en afprøvning af den nye form, viste det sig at være et kæmpe hit blandt dem jeg delte den med. De spurgte alle om opskriften og så besluttede jeg mig for at dele opskriften herinde for at andre også kan få glæde af den super lækre no bake tærte med karamel og chokolade ganache.

Antal: 1 Ø28 tærteform

Tilbedredningstid: 30 min + 1 times afkøling

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Oreo bund

  • 20 g smør
  • 20 oreos

Karemel

  • 350 g dulche de leche (eller kondenceret mælk kogt til karamel)

Chokolade ganache

  • 150 g mælke chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde

Instruktioner

Oreo bund

  1. Knus kiksene så det ligner brødkrummer.
  2. Smelt smøret og bland det med oreo krummerne.
  3. Pres det med i tærteformen og sæt den på køl i 10 min, mens du forbereder resten.

Karamel

  1. Varm karamellen kort op i mikroovnen eller over et komfur.
  2. Hæld den over kiksebunden og sæt den på køl igen i 10 min.

Chokolade ganache

  1. Varm piskefløden op så den når kogepunktet.
  2. Hak chokoladen.
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen, og sørg for at det smelter sammen.
  4. Fordel det over den afkølede tærte og lad det sætte sig i køleskabet i mindst 30 min. men gerne længere.