Hjemmelavede lakrids jordbær bolsjer

Findes der noget bedre end lune hjemmelavede bolsjer. Det tror jeg ikke.

Hvis du ikke har har smagt et helt ny lavet bolsje så bør du prøve det.

Det kan måske godt lyde lidt svært at begive sig ud i, men det er faktisk ikke så svært som det lyder.

Du behøver heller ikke købe et kæmpe udvalg af ingredienser – du kan finde alt i en Panduro eller lignende butik. Det kan anbefales at have bolchevæv (et ikke klæbende underlag hvor du kan arbejde med den varme bolchemasse), en skraber til at hjælpe med at ælte bolchemassen og en saks til at klippe bolchemassen op i mindre stykker.

Fra start til færdige bolsjer tager det cirka 30 minutter.

Mængde: 500 gram

Tilbedredningstid: 30 minutter 

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

  • 4 dl sukker
  • 1 ½ dl druesukker
  • 1 dl vand
  • 3 ml lakridssmag
  • 3 ml jordbærsmag
  • 1 tsk citronsyre
  • 2 tsk salmiak pulver
  • 1 ml sort farve
  • 1 ml rød farve

Instruktioner

  1. Smør væv, skraber og saks ind i olie. Tænd ovnen på 50 grader.
  2. Sukker, druesukker og vand blandes hurtigt i en gryde (ikke aluminium). Må ikke røres i under kogningen.
  3. Gryden sættes på et blus på fuld varme. Sluk for pladen når blandingen når 158 grader, men tag først fryden væk fra blusset når massen når 160 grader.
  4. Når massen ikke bobler mere hældes den ud på vævet.
  5. Del massen i to når den er lidt medgørlig, tilsæt lakrids smag, salmiak og sort farve til den ene del.
  6. Når den ene del er blandet sammen, sættes den på en bageplade med bagepapir.
  7. Put jordbær smag, citronsyre og rød farve i delen hvor der ikke er noget, og bland det godt sammen.
  8. Jordbær delen deles i 4 stykker og de rulles alle ud på 3 cm tykkelse.
  9. Tag Lakrids delen og del den også op i 4 stykker som skal rulles ud på 3 cm tykkelse.
  10. Tag en af jordbær delene og snur den rundt om en af lakrids delene, gør det med alle 4.
  11. Klip dem ud til bolsjer på den ønskede størrelse.