Engelsk tekage

Denne engelsk tekage er en af de opskrifter der har været i  min familie i en evighed, men stadig imponerer hver gang.

Jeg kan personligt godt lide når der er lidt udfordringer i det jeg laver. Men for nogle kan det også være en udfordring nok bare at komme ud i køkkenet. Dette er en opskrift for dem. Det er derfor en god starter kage, eller to go kage. Da den let kan laves af alle og er lige til at gå til.

Men hvis du er mere øvet kan du med glæde bruge kagen som bund til en mousse eller hvad fantasien byder på. Da den er let at gå til og derfor giver mere tid til de andre elementer.

Grunden til at den er blevet i min familie i så mange år. Er nok fordi alle kan gå til den og så har den en virkelig lækker bund. Som samtidig gør den lidt mere spændende. Denne engelsk tekage er bl.a blevet lavet til at tage med på arbejde og med i skole. Fordi den sagtens kan laves dagen før og er let at transpotere.

Mængde: 12 stykker

Tilbedredningstid: 30 minutter 

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

  • 300 g brun farin
  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 250 ml creme fraise
  • 1 æg
  • 1 tsk kanel stødt
  • 1 tsk natron
  • 100 g nødder hakkede

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Smuldre farin, mel og smør sammen til det ligner grove brødkrummer.
  3. Tag halvdelen af dejen fra og drys det ned i bunden af den smurte bageform.
  4. Rør cremefraise, æg, kanel og natron godt sammen. Og bland det med den anden halvdel af dejen.
  5. Fordel det så i formen, drys med de hakkede nødder.
  6. Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min.