Nu har det jo efterhånden været sommer i nogle uger. Derfor ville jeg lige opdatere lidt med en opskrift på solbærmousse med browniebund. Som jo er en super mulighed for at få brugt alle de lækre bær man måske har liggende i sin have og aldrig når at få brugt op.

Da jeg selv lavede moussen besluttede jeg mig for at lave to variationer, som man nok også kan se på billederne. Jeg valgte at lave en med denne super professionelle mousseform, som giver det flotteste spiral mønster. Og så valgte jeg, at lave den lidt mere klassiske og lettere udgave i en halv kugle form. Jeg gjorde det primært af to grund. Vise hvor lidt forskel der er på den lette og svære løsning. Og for at have nogle lette forme at starte med når de skal løsnes.

Personer: 6

Tilbedredningstid: 60 minutter

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Browniebund

  • 2 æg
  • 75 g mørk shokolade
  • 75 g lys chokolade
  • 50 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 100 g sukker
  • 50 g chokolade mørk eller lys grofthakket
  • 30 g smør

Solbærmousse

  • 500 g solbær (en enten frosne der er optøede, eller friske)
  • 4 blade husblas
  • 240 ml piskefløde
  • 30 g flormelis eller sukker
  • 10 ml piskefløde

Instruktioner

Brownie

  • Smelt den mørke og lyse chokolade.
  • Smelt i den anden skål smøret.
  • Pisk æg og sukker sammen så de er hvide og luftige.
  • Rør smøret i sammen med æggeblandingen (der skal smøret helst være stuetemperatur)
  • Si mel og bagepulver, vend det derefter i æggeblandingen.
  • Vend til sidst den smeltede og hakkede chokolade i blandingen.
  • Hæld dejen ned i en smurt springform, og bag den i ca. 15 min i en 200 grader varm ovn.

Solbærmousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Blend bær og flormelis i nogle minutter.
  • Sigt blandingen.
  • Udblød husblassen i vand.
  • Pisk den store del af fløden let.
  • Varm den mindre del af fløden op så den er lidt varmere end stuetemperatur.
  • Vrid husblassen og smelt den i den varme fløde.
  • Bland så den varme fløde i solbær puré.
  • Vend derefter den piskede fløde i solbær puré lidt af gangen.

Samling

  • Fordel moussen i den ønskede form, men lad lidt plads være ved kanten.
  • Udstik nogle små ringe af brownien, som er lidt mindre end formen, og tilsæt derefter 1 i hver mousse.
  • Sørg for at det lige når op til kanten, og at den derfor får en lige bund.
  • Pop mousse bomberne ud af formen og pynt som ønsket.