Fransk chokoladetærte

Jeg har efterhånden i noget tid haft lyst til at prøve kræfter med en fransk chokoladetærte. Så her kommer endelig en virkelig god opskrift. Da det var super let og give det et sødt look med hindbærstøv på toppen. En anden grund til valget af dessert er at chokolade og røde bær ofte også bliver brugt i sammenhænge med Valentines dag.

Da jeg lavede denne kage i anledningen af Valentines dag. Syntes jeg at det var helt perfekt at lave dem i en hjerteformet tærteform. Så det gav det en lidt mere romantisk stemning. De kan dog også laves i en normal rund tærteform.

Personer: 6

Tilbedredningstid: 60 minutter

Sværhedsgrad: Medium


Ingredienser

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 75 g smør blødt
  • 50 g flormelis
  • ½ æg
  • 1 tsk vaniljepulver

Chokoladeflan

  • 50 g lys chokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • 60 g smør
  • 80 g sukker
  • 3 æg

Pynt

  • Frysetørrede hindbær

Instruktioner

Mørdej

  • Start med at ælte mel, smør, flormelis og æg sammen hurtigt.
  • Sæt dejen på køl i 30 min.
  • Rul dejen tyndt ud.
  • Pres den forsigtigt ned i den valgte form. Du han evt. dække huller med ekstra dej.

Chokoladeflan

  • Smelt chokolade og smør.
  • Pisk sukker og æg sammen til de er luftige.
  • Vend chokolade blandingen i æggene. (Chokolade blandingen skal have stuetemperatur).
  • Hæld chokolade blandingen i formene og bag den ca. 25 min i en 180 grader varm ovn.

Samling

  • Befri tærten fra formen og drys med frystørret hindbær. (Det er lettere at befri en tærte fra formen hvis den har en løs bund)